Att designa sin egen logotyp

Min nuvarande logotyp skapade jag för drygt två år sen i samband med att jag registrerade min enskilda firma. Den ser ju ut såhär:

Nu har jag under flera dagar försökt mig på att designa en ny logotyp. Jag vill att den ska bestå av mitt företagsnamn Issasand eller Issa Sand. Namnet är något som bara hängt med mig sen jag vet inte hur långt tillbaka. Jag kallas för Issa och heter Sandhall i efternamn (sen några månader tillbaka även Kantola). Det är någon slags förkortning som jag använt i användarnamn på olika sociala medier mm genom åren. Så det har alltid funnits där på något sätt.

Den svåraste logotypen att göra skulle jag vilja påstå är sin egen. Några egenskaper för en bra logotyp är att den är enkel och tydlig, lätt att känna igen och utstrålar företagets (eller vad logotypen nu är till) känsla och värderingar.

För att hitta rätt känsla i mitt skapande försökte jag ringa in några gemensamma ord för vad som är min stil. Orden jag kom fram till är: färgglatt, mönster och typografi. Samtidigt tycker jag aldrig det är fel med svartvitt och enkelhet. Jag har skissat både för hand med penna och papper, med hjälp av min ritplatta samt digitalt och det har blivit många förslag.

Det svåraste är att på något sätt gå utanför sig själv, försöka se vad de olika förslagen utstrålar och vilken som känns som jag. Beslutsångest är inte direkt något som underlättar i processen heller. Här är i alla fall några av mina skisser/förslag (klicka för att förstora):

2 svar till “Att designa sin egen logotyp“

  1. Josefine skriver: Svara

    Så kul att läsa dina tankar kring ditt företagande! Inspo! 🙂

    1. issasand skriver: Svara

      Så kul att du tycker det! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.