Grön vägg och läsa på café

Större delen av gårdagen ägnade jag åt att måla om en vägg här hemma. Det är en liten vägg som var turkos när vi flyttade in och som bidrog mycket till att jag föll för lägenheten som vi nu har bott i i snart fyra(!) år.

Såhär såg väggen ut som turkos:

När vi målade om sovrummet och dörrkarmarna i anslutning till den turkosa väggen, för drygt ett år sen, tejpade vi längs dörrkarmarna på väggen. Det visade sig vara en dålig idé för när vi tog bort tejpen lossnade lite av färgen och det såg ganska trist ut. När vi skulle rädda skadan och måla om väggen kände jag för att göra en liten förändring. Jag som har älskat färgen grön sen jag gick på mellanstadiet hade inte ett svårt val.

Jag köpte en provburk i färgaffären och tänkte först bara testa om jag hade hittat en grön nyans jag var nöjd med. Väggen får inte direkt nåt ljus förutom från lamporna som sitter i hyllan ovanför dörren till badrummet, så det var svårt att veta hur färgen skulle bli. Provburken räckte till att måla väggen två gånger och jag blev väldigt nöjd med färgen!

Här är resultatet:

Idag var bilen på verkstaden och jag passade på att sätta mig på ett mysigt café på Asecs. För ett halvår sen hade jag antagligen gått runt och shoppat i köpcentret, men på senare tid har jag funderat mycket på mina konsumtionsvanor och blivit inspirerad av både Minimalisterna och Johanna Nilsson, som bloggar om slow fashion. Det har gjort att jag konsumerar mycket färre prylar och framför allt färre kläder än jag gjorde tidigare.

Så istället för att gå runt och spendera en massa pengar, och köpa kläder som jag egentligen inte behöver, satt jag en trappa upp på Bread & Roses, drack kaffe och läste en superinspirerande bok: Show your work av Austin Kleon. Rekommenderar alla som jobbar med eller gör något kreativt att läsa både Show your work och Austin Kleons tidigare bok Steal like an artist.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.