Logos, lettering och Göteborg

Typiskt mig att påbörja på en sak, inte slutföra den och istället påbörja något annat. Det har jag skrivit lite om tidigare och finns det ingen där som kräver eller ber om att det ska bli klart börjar jag gärna på något annat. Nu handlar det inte om några stora saker, men det blir ändå så tydligt. Jag skrev i mitt första blogginlägg att jag börjat en 30-dagarsutmaning för att bli en bättre designer. Jag kom inte mycket längre än till dag fyra, som var att starta en blogg. Jag tyckte att jag redan gjort vissa av utmaningarna och ville hellre fokusera på annat, som att få klart webbshopen till exempel. Det har jag ju lyckats med och jobbar nu på att skapa fler produkter att sälja där samtidigt som jag läser kursen på HDK och lite annat som jag har på gång.

Det nya jag börjat med istället för 30-dagars designutmaningen är Daily logo challenge, som går ut på att göra en logotyp om dagen enligt instruktionerna som kommer på mail. Jag har inte haft så många logotypuppdrag, men skulle vilja ha fler och vad är då bättre än att göra just fler logotyper? I mailet, som kommer dagligen när du signat upp dig, står det vad dagens logotyp ska vara och även några olika namnförslag. Det kan vara svårt att hitta på en logotyp själv så den här utmaningen är perfekt när fantasin tryter. Här mina logotyper från de tre första dagarna:

Jag tänkte att jag skulle utmana mig att göra logotyper för hand, vilket jag gjorde de två första dagarna, men valde sen att göra en digital logotyp dag tre. En bidragande faktor till att jag ritade för hand kan också vara att jag var på lettering workshop i söndags. Ledare för workshopen var Sofie Björkgren-Näse som driver företaget Fia Lotta Jansson Design och är professionell bokstavsillustratör. Sånt drömjobb! Vi var ett gäng som satt och ritade bokstäver under större delen av dagen och fick ta del av en massa bra tips och inspiration – superkul!

I tisdags var jag i Göteborg igen för andra kurstillfället. Hade sådan lyx att jag fick luncha med tre av mina fina vänner som nu bor i Göteborg. Vi var på ett mysigt vegetariskt ställe, En Deli Haga, som, kanske framgår ganska tydligt, ligger i Haga. Jag blev så lycklig för allting var inte bara vegetariskt utan även glutenfritt! Supergod mat och väldigt bra när en, som jag, har beslutsångest för det gick hur bra som helst att beställa “lite av allt”.

Linssoppa, kikärtsboll, hummus, tzatziki, quinosallad och några olika (och lite starka) röror/grytor. Absolut ett nytt favoritlunchställe!

Om någon mer än jag sett Vår tid är nu på SVT så förstår ni hur kul jag tyckte det var när vi gick förbi den här byggnaden! Självaste Djurgårdskällaren! ?

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.