Webbshop!

Idag satt jag faktiskt på ett café och jobbade hela förmiddagen. Innan jag började frilansa tänkte jag att jag skulle sitta och jobba på olika ställen varje dag, men jag måste erkänna att det inte riktigt har blivit så. Jag har suttit lite på biblioteket, men annars har det mest blivit hemma på mitt lilla kontor.

I förmiddags fick jag i alla fall bevis på hur mycket mer effektivt jag jobbar när jag inte är hemma. Jag kom nämligen igång med att bygga en egen shop på min webbsida, vilket jag har tänkt på ett tag. Det hade varit så kul att trycka upp några av mina fotografier och grafiska illustrationer, att få se dem i stora format och förhoppningsvis sälja några också, så det tänker jag göra 😀

Här är några av de posters som kommer gå att köpa inom kort:

Min webbsida är byggd i WordPress och i nuläget använder jag ett tema som jag har byggt själv. När jag började blogga var det en hel del jobb med att få till ett snyggt bloggflöde samtidigt som mina portfolio-inlägg skulle vara kvar och inte visas bland blogginläggen.

När jag jobbar med webbutveckling provar jag mig ofta fram och googlar efter hjälp på vägen, istället för att läsa och lära mig något innan jag börjar. Det är nog på gott och ont för ibland får jag göra om och göra rätt när jag märker att något inte funkar. Antagligen är det mitt inte så stora tålamod som gör att jag vill se att det händer något hela tiden.

Eftersom jag inte prioriterar att lägga tid på att lära mig bygga webbshopskompatibla teman just nu så tänker jag köra på ett befintligt tema, men modifiera det lite så det fortfarande känns som jag. Detta innebär att min webbsida kommer att förändras lite när jag väl lanserar webbshopen. Spännande, eller hur?!

En annan spännande sak är att jag ska läsa en påbyggnadskurs i Adobe-programmen Photoshop, Indesign och Illustrator på HDK i Göteborg. Den börjar efter påsk och håller på fram till maj. Ser väldigt mycket fram emot den och att hänga lite i Göteborg!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.